Kalfsribeye met rode portsaus

Zoete aardappelfrietjes, portobello`s en boontjes met spek

1. Breng de port met het vanille stokje en de suiker aan de kook en laat het ongeveer een half uur sudderen zonder deksel tot een dikke saus.

2. Schil en snijd de aardappel in frietjes. Laat ze op een theedoek drogen. Meng ze met wat olie en zout. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak ze op een bakplaat mooi krokant in ongeveer 20 minuten. Zorg dat ze niet op elkaar liggen.

3. Kook de boontjes 10 minuten en laat ze uitlekken en wat afkoelen. Wikkel het ontbijtspek er omheen en doe ze 25 minuten in de oven op 180 graden.

4. Smeer een laagje roomkaas in de portobello`s. Bak de spekjes uit en wok de spinazie even kort (laat even uitlekken in een vergiet). Doe wat spekjes op de roomkaas en bedek met wat spinazie. Leg er een plakje mozzarella op en bestrooi met Italiaanse kruiden. Zet de portobello’s nog 10 tot 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten.

5. Laat de ribeye`s op kamertemperatuur komen. Doe er peper op en bak ze een halve minuut op hoog vuur (ligt aan de dikte). Wikkel ze in zilverfolie en laat ze 5 minuten rusten. Bestrooi ze voor het opdienen met zout.

Op de hoogte van de boerderij blijven?