Kalfsbiefstuk met romige pepersaus

Geroosterde  knoflook aardappels met rozemarijn, portobello`s en boontjes met spek

Smelt de boter in een pan. Fruit de gehalveerde knoflook en soepgroente 10 minuten zachtjes. Voeg de fond toe en kook het 20 minuten zachtjes. Doe alles door een zeef en zet weer op het vuur. Laat het tot één derde inkoken. Voeg de slagroom toe en laat inkoken tot de helft (ongeveer 15 minuten). De peperkorrels fijn malen in een vijzel. Voeg het toe en laat nog 2 minuten doorwarmen.

1. Krielaardappeltjes met schil

Was de aardappels en doe ze in een ovenschaal. Doe de fijn gesneden rozemarijn, 2 eetlepels olie en de fijn gesneden knoflook erbij en meng het door elkaar. Doe ze 30 minuten in de oven op 180 graden. Ondertussen een keer omscheppen.

2. Boontjes met spek

Kook vervolgens de boontjes 10 minuten en laat ze uitlekken en wat afkoelen. Wikkel de ontbijtspek er omheen en doe ze  25 minuten in de oven op 180 graden.

3. Portobello`s

Smeer een laagje roomkaas in de portobello`s. Bak de spekjes uit samen met het fijngesneden uit. Doe wat spekjes en ui op de roomkaas. Leg er een plakje mozzarella op en bestrooi met Italiaanse kruiden. Zet de portobello’s nog 10 tot 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

4. Kalfsbiefstukjes

Laat de biefstukjes een half uurtje op kamer temperatuur komen. Bestrooi ze met peper. Bak ze op hoog vuur aan beide kanten ongeveer 3 minuten (ligt aan de dikte van het vlees). Wikkel de biefstukjes in zilverfolie en laat ze 5 minuten rusten. Doe er nog wat zout over.

Op de hoogte van de boerderij blijven?