Een echt familiebedrijf

Liefde voor dier en natuur

Wij,Theo en Liane van Steeg zijn de vierde generatie op onze melkveehouderij op hoeve Huissteeen. Samen met onze dochter, Jolien wonen en werken wij met veel plezier op onze monumentale boerderij in het prachtige buitengebied van Nijkerk.  De dagelijkse werkzaamheden worden met veel passie door ons uitgevoerd met hulp van de ouders van Liane van wie wij het bedrijf hebben overgenomen. Ook Jolien geniet volop van het heerlijke buitenleven en helpt als het kan graag een handje mee. Een echt familiebedrijf dus.

 

Mooi resultaat

Wij zijn natuurboer en pachten van Natuurmonumenten waar we ook mee samenwerken om de juiste balans tussen natuur en het bedrijf te vinden.  Samen doen wij ook mee aan de Vruchtbare Kringloop Gelderland. Van natuurland van Natuurmonumenten  halen wij ons heerlijk geurende hooi voor onze stieren. Ook hebben wij bloemrijke akkerranden. Deze worden speciaal voor ons gemengd, zodat ze het goed doen onder onze houtwallen. De insecten, vlinders en vogels maken hier langdurig dankbaar gebruik van. En ook wij vinden het een prachtig gezicht om te zien. Ons  weiland wordt door onze dieren gedeeld met onder andere reeen, vossen en dassen.

Kalverliefde

Wij zorgen met veel passie voor onze 85 melkkoeien deze verblijven in de stal die voldoet aan de Maatlat Duurzame Veehouderij met voldoende ruimte, strohokken en borstels, maar ze zijn natuurlijk zoveel mogelijk buiten. Sinds een paar jaar blijven ook onze stierkalveren tot een jaar op ons bedrijf.  Met liefde geven wij ze een langer leven met hoger dierenwelzijn. Dat ze een uitstekende start hebben in groepshokken op stro met uitloop naar buiten zien wij terug in de hoge diergezondheid.

Wij brengen onze dieren zelf naar de slachterij in Lunteren. Hierdoor én door de korte reistijd (slechts 20 minuten) verminderen wij de stress. Slachterij Visser slacht diervriendelijk en staat voor kwaliteit. Hier wordt het vlees direct verpakt en diepgevroren.

Het vlees is  mals, mager, snel bereidbaar en verfijnd van smaak. Het zit vol vitamine B en D, eiwitten en ijzer.

Kwaliteit uit Nijkerk en dat proef je!

Verkoop

Wij verkopen aan huis en bezorgen bij u thuis. Voor vragen of bestellingen kunt u ons mailen. Ook kunt u ons volgen op Facebook: De BoerInside Kalverliefde Nijkerk. Hier bieden wij ook regelmatig pakketen aan.

Ook is ons vlees verkrijgbaar bij supermarkt PLUS Wilmink in Putten, Albert Hein in Nijkerk, Landwinkel Schenkerij De Kastanjeboom in Bunschoten www.dekastanjeboom.nl en bij Aerderoort Zuivel in Renswoude www.aerderoort-zuivel.nl

Binnenkort kunt u ons heerlijke vlees ook proeven bij Grand Cafe restaurant De Postkamer in Nijkerk.

Op de hoogte van de boerderij blijven?